Charlaine Harrisin 1. Sookie Stachouse-romaani veren voima:

 


Takakansi:

Sookie Stackhousen elämää voisi luula tylsäksi. Hän työskentelee tarjoilijattarena Merlotte´sissa ja asuu isoäitinsä kanssa vanhassa talossa Bon Tempsin pikkukaupungin laitamilla. Sookiella on kuitenkin salaisuus. Hän osaa lukea ajatuksia, mikä ei todellakaan tee deittailusta helppoa.

Eräänä iltana baariin astuu Bill-niminen komea muukalainen, eikä Sookie pysty iloksee lukemaan ainoatakaan miehen ajatusta. Orastava romanssin tiellä on vain pieni mutta: Bill on vampyyri. Ja mikä pahempaa, tämän ystäväpiiri koostuu epäkuolleista. 

Kun eräs Sookien työkavereista löydetään kotoaan kuolleena, puremajälkiä ruumiissaan, Bill ja hänen verenjanoiset toverinsa vakuutavat syyttömyyttään. Muuta kuka sitten tappaa vampyyreja tapailevia nuoria naisia?  Ja kenen vuoro on seuraavaksi.

 

Lisää:

Vampyyrit ovat pajastaneet olemassa olonsa 4. vuotta sitten, on olemassa vampyyrin imiöitä ja vampyyrifaneja (hammashaukat) pukeutumis tyylit:  perinteisiä viittoja ja smokkeja, moni  matki Morticia Addamsia. Jotkut asut muistuttavat niitä, joita olivat veren vangeissa osa oli modernimpaa, niiden innoittaja oli kai verenjano. Jotkut käyttävät tekohampaita, jotkut ovat maalanneet verivanoja suupieliinsä tai puremajäljet kaulaansa.Sookien mielipide puvuista: He olivat upeita ja samalla kertaa säälittäviä.

Kirjasta:

Sain tietää kirjasta ystävältäni. jotkut sanovat sen matkivan twilight-sarjaa, ei minusta, tässä on aivan uusi juoni, no ehkä Sookie osaa lukea ajatuksia mutta so what! se ei tarkoita että koko tarina on samalainen kuin houkutus tai muut sarjan kirjat Suoraan sanottuna tämä kirja ei muistuta yhtään niitä kirjoja!!!!! ensimmäinen ajatukseni kirjasta oli: aika erikoista oli et miks  vampyyrit kerto itestään, jotkuthan kuitenkin vainoo sit niitä!! Aluksi kirja ei antanut kauheen kiinnostavaa kuvaa mutta koko ajan se parani ja lopputulos on älyttömän hyvä!! Varoitus. kirjassa on erotiikkaa jonkin verran. toivottavasti mun mielipiteet pitenee vähän kun oon sit joskus jonkin aikaa kirjotellu    

Muuta:

Minusta kirjassa on todella hyvä juoni, kun olin lukenut kirja en malttanut odottaa seuraavaa, mutta pakkohan se oli. kirja kertoo vampyyreista joten tottakai se osui heti kohdalle rakastan kaikkia *korjaus melkein kaikkia vampyyri-kirjoja, olen niitä moneen otteeseen lukenutkin,  ja yleensä fatasiaa on mukava lukea, joten kannattaa odottaa fantasiaa.